fredag 28 oktober 2016

Höstlov!

Då var vi framme vid läsårets första lov :) Hoppas ni alla får ett fantastiskt lov och eleverna får vilat upp sig, så kör vi 6 v sen innan det är det dags för jullovet.

Efter lovet är det faktiskt så att eleverna i trean kommer få varsin Ipad. Antar att många berättat om det hemma, jag informerade nämligen eleverna om det i onsdags. Det är begagnade Ipads som nuvarande sjuor haft. De kommer inte få ta med dem hem utan de kommer stanna i skolan men de kommer ha en varsin individuell. Självklart i fyran får de sedan en ny som de får ta med hem.

Vi börjar som sagt med läsläxan efter lovet och efter önskemål kommer man få ha den över helgen, det blir från tisdag till måndag. Sedan på måndagarna kommer eleverna få en stencil med frågor på det de läst, att svara på. Lite som ett läxförhör men de kommer få rätta sina egna, så det blir inte en stor grej utan mest för att se hur de uppfattat och kommer ihåg vad de läst. Kanske märker de att de måste läsa läxan fler gånger för att förstå den?! Läsläxan kommer handla om olika personer i världen som gick till historien. För att få in faktaläsning mer men på ett roligare sätt då dessa texter är väldigt intressanta. Kanske även ni föräldrar kommer lära er nått nytt? :) De får hem läsläxan som sagt på tisdagar det är i form av en stencil som de inte behöver ta med tillbaka till skolan. Det är bra att eleverna läser texten flera gånger och även läser högt för er. Prata då om texten och ställ gärna frågor till dem.

Här kommer en länk med höstlovsaktiviteter  http://www.varberg.se/lov

V.45
Måndag: Vi ska på skolbio. Läxboken delas ut! Slutar 14.30
Tisdag: Läsläxan skickas hem! Slöjd på morgonen. Slutar 14.30
Onsdag: Idrott! Slutar 13.00 (idrotten slutar då, därefter duschar eleverna) Slutar 13.20
Torsdag: Elisabeth ledig(studerar) och Annika har klassen. Slutar 13.20
Fredag: Läxboken lämnas in. Bibliotek, så glöm ej böcker som är hemma! Slutar 14.30

Ha nu ett toppen lov allihopa! 
Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar